top of page

Nova energija - Love me two times - exhibition announcement

February 12, 2017

U četvrtak, 9. februara u galeriji U10 otvorena je grupna izložba “iScream” u okviru koje je prikazan i performans Milice Prelić pod naslovom “Love me two times“.

Kaleidoskop - Love me two times - exhibition announcement

February 11, 2017

Šta ovde radi čokoladna ploča po kojoj su rasporoređene grudi od iste materije, koja, kao i zaljubljenost, pomaže lučenju hormona sreće seratonina i endorfina? S jedne strane, besedi o brzom dostizanju zadovoljstva koji, na duže staze, pravi sve veću razliku između „idealne“ figure holivudskog tipa i onog u šta se pretvaraju kukovi, strukovi, butine...  nekontrolisanog konzumenta slatkiša.

City Magazine - exhibition announcement

February 06, 2017

U Umetničkom prostoru U10, od 9. februara biće otvorena izložba „IScream“, autorke Teodore Jeremić, na kojoj izlažu Tijana Radenković, Slavica Obradović, Tatjana Radičević, Milica Prelić, Marina Marković, Marijana Ćurčić i Mar Cuervo.

Daily newspaper Danas - exhibition announcement

December 05, 2016

Izložba slika „Dijalog” autorki Jelene Bojanić i Milice Prelić otvorena je sinoć u galeriji SULUJ-a (Terazije 26) i trajaće do 16. decembra.

Gallery Shots! From the blue sky - exhibition photos

January 22, 2017

GALLERY SHOTS! the UNOFFICIAL CHRONICLE of the GALLERY SCENE in BELGRADE!

Artinfo portal - exhibition announcement

December 02, 2016

Izložba Dijalog Jelene Bojanić i Milice Prelić, koncipirana je kao projekat koji se bazira na dve izdvojene celine – izložbe, u jednoj galeriji kroz dva prostora. Ove dve umetnice se na različite načine bave likonvošću, strukturom, prostorom i čovekom. Kroz različite pristupe radovi se međusobno dopunjuju.

Designed - exhibition announcement

December 01, 2016

Izložba Jelene Bojanić i Milice Prelić biće otvorena u ponedeljak, 5. decembra u 19 časova u galeriji SULUJ (Terazije 26)...

Rotary Club - exhibition announcement

October 23, 2016

Otvaranje izložbe "Slikarska kolonija - Ada 2016"

Femkanje podcast - interview

March 25, 2014

Milica Prelić, vizuelna umetnica i doktorantkinja slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, ugošćava Femkanje u svom ateljeu u Karađorđevoj. Govorićemo o njenim izložbama It’s all about love, Eat me slowly i o njenom nesvakidašnjem izboru materijala – vosku.

Gallery Shots! It's all about love - exhibition photos

May 21, 2013

GALLERY SHOTS! the UNOFFICIAL CHRONICLE of the GALLERY SCENE in BELGRADE!

Online Magazine LookerWeekly - exhibition announcement

May 16, 2013

Samostalna izložba Milice Prelić, It's all about love, nastala je u okviru doktorskog umetničkog istraživanja. Izložba traje do 22.maja u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, gde učestvuje i u Noći muzeja koja se održava u subotu, 18.maja.

ARTE Media - exhibition announcement

May 13, 2013

It's all about Love je serija radova koja istražuje vosak kao materijal i pitanja egzistencije, cikličnosti ljudskog života i duhovnosti. To su porodični portreti, matrice bliskosti, negde između profane i sakralne sfere.

Faculty of Fine Arts Belgrade - exhibition announcement

May 12, 2013

Pozivamo vas na svečano otvaranje doktorskog umetničkog projekta IT'S ALL ABOUT LOVE Milice Prelić - ponedeljak, 13.maj u 19 časova

Mreža Kreativnih Ljudi - exhibition announcement

May 08, 2013

„Figure sećanja traže da budu supstacionirane u nekom određenom prostoru i aktuelizovane u nekom određenom vremenu... ali kada se to dešava u materijalu koji je efemeran (kao vosak) sve je dovedeno u pitanje!"...

Gallery of Contemporary Art Nis catalogue

May 18, 2012

As a student of PhD at Faculty of Fine Art I am researching through theory and practicing in all field of visual art...

Virtual gallery

December 31, 2011

Virtual gallery - Gallery of Contemporary Art Niš Exhibition

Online Magazine LookerWeekly - interview

November 27, 2011

Umetnica je svoju ideju i svoje delo oživela koristeći 37 kilograma čokolade. Eat me slowly (Pojedi me polako) je performans slikarke Milice Prelić...

Honeycomb exhibition leaflet

October 23, 2010

Serija radova "Honeycomb" (saće) je rezultat dugog istraživanja voska kao materijala i pitanja egzistencije, cikličnosti ljudskog života i duhovnosti...

Cultural Center Sabac - exhibition announcement

September 16, 2010

Културни центар Шабац већ трећу годину за редом организује манифестацију под називом "Месец младог аутора", где се самосталном изложбом шабачкој публици представља један млад и талетнован уметник(ца).

Student Cultural Centre, Belgrade - exhibition announcement

December 21, 2009

Iz ciklusa Prva samostalna izložba: izložba slika. Koncepcija i realizacija izložbe: Nataša Brkić.

Milica Prelić studentkinja je doktorskih studija prve godine FLU u Beogradu, u klasi profesora Jovana Sivačkog.

 

Please reload

Please reload

bottom of page